torsdag den 21. august 2014

Alene hjemme

Billede 2Billede 1
"Alene hjemme", eller "Home Alone" er en gammel amerikansk film om en dreng der bliver efterladt til en uvis skæbne i familiens hus. Der oplever han mange slemme ting, men alt ender godt!




Alene hjemme er også et tema vi som hundeejere har et forhold til, da vi alle godt vil have at vores hund kan det; være Alene Hjemme!
Det er jo for de fleste af os en nødvendighed!
Vi gør meget ud af det og vi prøver at forholde os til alle de gode råd der er på området, og heldigvis lykkes projektet helt eller delvist for de fleste.


Billede 3

Med vores gamle hund Sting (Islandsk Fårehund u. papirer = uægte) lykkedes det ikke. Han var meget ødelæggende og støjende når han var alene. Hvad det skyldes, udover vores "uheld" tør jeg ikke gætte på.
Men vi kan ikke udelukke vores egen andel og ansvar i at det ikke lykkedes!



Da vi så skulle have hund igen var dette et emne vi talte meget om, og trods mange gode tiltag og "øvelser" mv så det ud til at skulle mislykkes igen.
Luva støjede meget, og fik da også gjort kål på et par døre, i et vist omfang.
Hun var meget ked af at blive forladt!!
Indtil vi fandt ud af, alt for sent, at det eneste der skulle til var at hun fik adgang til hele huset. På grund af risikoen for ødelæggelser og rådet om at jo mindre område hunden skulle "vogte" jo mindre stresset ville den blive, blev hun placeret i baggangen!
At vi ikke har været mere klar og tænkt og observeret selv irriterer mig nu. Men i bagklogskabens uendelige klare............

Billede 5
Billede 4For nylig fik jeg fat i et IP-kamera ved et tilfælde og de har vi haft sat op nogle gange for at få bekræftet om det nu også går så godt.
Kameraet tager 6 still-billeder med et sekunds interval hvis der er bevægelse foran, eller hvis der registreres lyd.



Det lader det til at det går som det skal - der har et par gange været lidt (støj/gø). Men det kan også skyldes "noget udefra", eller bare en dag hvor man savner mere. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men acceptabelt syntes jeg!

Dagens forløb for Luva var:
Lidt "larm" da vi kørte ca 06:45 ( 3 registreringer blev det til)
Ro indtil bevægelse blev registreret kl ca 11:00 - her er der et par bevægelsesregistreringer indtil 11:15.


Billede 6

Ro til 11:50, hvor der er lidt bevægelsesregistrering, og en enkelt lyd, indtil 12:05
Ro til 12:35 hvor hun kommer ind i billedet, for derefter at lægge sig ned. Her og området omkring ligger hun til første person kommer hjem til husstanden kl. 13:05. Masser af billeder bliver taget. Når hun drejer hovedet, lægger det ned, eller flytter sig en meter.
Billederne her på siden er fra 12:36.
Vi har det godt med at se det går godt......

Ingen kommentarer: